02 March 2008

Ohio eller Texas?!

NEW YORK Som alla vet drar det ihop sig nu – på tisdag är det dags för nästa big bang: primärvalen i Texas, Ohio, Rhode Island och Vermont. Nu är det "vinna eller försvinna" som gäller för Hillary Clinton. Jag slukar massvis av nätartiklar, bloggposter och annat om hennes förmodat havererade kampanj, och läser för övrigt sedan en tid hennes memoarbok Living History.

Det mesta av intresset tycks nu riktas mot det jämna opinionsläget i de stora delstaterna, och kandidaterna själva tycks fara som skottspolar mellan Texas och Ohio. Men var tror ni att mina kolleger befinner sig?!
Vi är i valet och kvalet om vi ska resa upp till Ohio för att göra valreportage där i morgon eller på måndag. Kollade dock in vädret och ser att det är minusgrader i Cleveland just nu. Här i Austin är det just nu 25 grader varmt så jag tror vi måste övertyga våra redaktörer att valet i Texas är mycket viktigare än Ohios och att vi därför måste stanna här.
Här kan man sitta i bara skjortärmarna och njuta av en ljummen kvällsbris laddad med kittlande texmex-dofter.
Jag började faktiskt förvänta mig att de alla skulle vara i Texas – men nejdå! Inte alla.
[Youngstown] En fallen industristad i gråbrunvit snösnörja och dimma, det blir faktiskt inte så mycket deppigare, tänkte jag när jag rullade in i staden i fredags. Och vägen hit var väldigt rak, genom hela Pennsylvania, över de imponerande vyerna i Appalacherna, och timme ut och timme in bakom, mellan och framför alla dessa långtradare som rullar på de amerikanska vägarna. I sanning en amerikansk upplevelse i sig att bara ta sig hit.
Själv är jag naturligtvist mest avundsjuk på dem som alls får vara på fältet – tja, på dem som överhuvudtaget får rapportera om valet. Jag kan för övrigt rekommendera alla ovan nämnda bloggar!

/Gunilla

No comments:

Post a Comment