07 May 2008

New York-frågelåda, del I

Det kom ett bloggläsarmail, med en frågeställning som jag tror har allmänintresse:

Jag har länge drömt om att spendera lite tid i New York, och nu när semestertiden närmar sig
tänkte jag ta tillfället i akt och faktiskt åka. Saken är dock den att juli är den enda månad jag kan ta ledigt från mitt arbete, hur är det att vara i New York då? Storstad en het sommar är kanske inte optimalt...?
Det är jag och min pojkvän som funderar på detta, och tanken är även att han ska kunna kombinera sin frilansfotografi med resan, kanske få ihop något slags reportage eller bara samla bildmaterial. Själv har jag som ambition att se om staden kan uppfylla min något luddiga vision om New York som världens bästa storstad. Jag tror att det kan gå vägen.

Erika


Hej Erika,

Såklart att New York är världens bästa storstad, vilken skulle det annars vara?! ;-)

Jag brukar ärligt talat undvika New York under juli och augusti. Då tycker jag generellt att det är trevligare att vara hemma i Stockholm (eller någon annanstans). Det kan bli rejält varmt och fuktigt. Generellt sett är New York som trevligast i april –– juni och september –– november. Därtill är det överfullt av turister på sina håll.

Och många New Yorkbor gör detsamma –– flyr staden. I alla fall om de har ett ställe på Long Island eller någon annanstans att fly till... Sommarsäsongen pågår från Memorial Weekend i slutet av maj till Labor Day i början av september.

MEN jag vill inte alls avråda er från att åka hit då! Är man bara inställd på att det kan bli väldans varmt så kan det bli en toppenupplevelse. Det händer massor av saker i New York på sommaren, exempelvis konserter och andra evenemang i Central Park. Staden stänger inte alls ihop totalt på samma vis som t ex italienska/franska städer i augusti eller svenska under industrisemestern (åtminstone tidigare).
Dessutom finns något av en samhörighetskänsla mellan dem som är kvar i sta'n, och de ser till att det finns saker att göra! I exempelvis Brooklyns mer kreativa stadsdelar tror jag det händer massor.

Trots det ovan sagda var jag faktiskt här en del i juli i fjol, och det var riktigt trevligt och inte det minsta klibbigt som jag minns det! Funderar faktiskt på att vara här under juli i år också...

Lycka till, och berätta gärna hur ni gör!

/Gunilla

No comments:

Post a Comment