06 June 2008

Lite Airportstrul

NEW YORK Inte mycket bloggat just nu, dessvärre, och det beror delvis på att min Airport Express strular.
Jag köpte nya högtalare häromdagen, och när jag skulle koppla in dem i wifi-nätverket (så att jag skulle kunna "streama" /strömma på svenska, eller vad?/ musik från iTunes och radio) så ombads jag ladda ned en ny version av programvaran från nätet. Och sedan fungerade dessvärre ingenting – det vill säga Airport Express-grunkan blinkar med orange ljus och vägrar hitta Internet, och min dator vägrar hitta grunkan.
Jag kopplar upp mig genom Ethernetkabeln, vilket känns väldigt 2006. Och vilket är väldigt opraktiskt, eftersom jag dragit alla sladdar för ett "trådlöst" system, så kabeln är kortaste tänkbara.
Istället för att sitta på mitt kontor och jobba vid mitt skrivbord så får jag huka ihop över soffbordet och vara uppkopplad så länge strömmen räcker; sedan tillbaka till kontorrummet där strömsladden finns (ja, det finns eluttag även i vardagsrummet, men inget som är ledigt på lagom avstånd till DSL-modemet, och jag orkar alltså inte dra om alla sladdar). Inte helt effektivt, särskilt inte när man är så Internetberoende som jag är och dessutom måste göra massvis av nätresearch.
Jag försökte installera om Airport Express-programvaran från skivan, men den går överhuvudtaget inte att installera!Väldigt irriterande. Att dra ut alla sladdar och låta alla mackapärer vila fungerade förstås inte. Till sist bokade jag tid på Genius Bar på Apple Store, där jag var sent på kvällen igår (de har Genius Bar öppet till midnatt, trots att butiken stänger klockan 21!) och där rådde de mig att göra en "reboot" genom att köra in änden av ett gem i min Airport Express. Ah, så simpelt, tänkte jag och kände mig som en idiot som inte ens tänkt på att testa detta. Men, såklart funkade inte det heller. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Kanske fara ner till Apple Store igen och tvinga dem att ge mig en ny Airport Express... Någon som har andra idéer?

Anyway, före Apple Storebesöket var jag på nya New Museum på Bowery, och efteråt var jag på Mercer's Kitchen och drack inte mindre än två små glass cava, åt fiskcarpaccio och en mycket bra citonmarängtårta med hallonsorbet och färska hallon. Så det går inte att säga att downtown-besöket inte var lyckat!

Jag behövde någon slags uppmuntran eftersom jag varit på fruktansvärt dåligt humör hela dagen efter negativa besked och skambud från ett par redaktörer. Fortfarande på dåligt humör för det, behövs nog helt enkelt mer hallonsorbet!

I övrigt ska jag fira Nationaldagen genom att äntligen ta itu med mina kvitton (hört det förut?) och göra en telefonintervju med en indisk fotograf som dokumenterat flora och fauna i Alaska. Bra redaktör som köpte in det jobbet!

/Gunilla

5 comments:

 1. Mitt tips är att du googlar efter problemet. Förmodligen fler än du som fått det.

  ReplyDelete
 2. Tack för tipset. Känner till Google.

  Finn tyvärr inte många fler tips än s k "rebooting".

  Har också kollat en hel del på Apples egen supportsida. Problemet finns bekrivet, men inte lösning som funkar för mig.

  ReplyDelete
 3. Ojsan, det var värre. Som gammal apple-medarbetare kommer jag ihåg att en reboot, alltså in med gemet i 10 sekunder eller nåt funkade på det mesta. Lycka till ändå, genius-arna borde kunna fixa det. Om det är något som kom med uppdateringarna och fler har det borde de känna till det. Och om du inte har kollat diskussionsforumet på apples supportsida kan jag tipsa om det.

  ReplyDelete
 4. Jag har skrivit på Apples supportsida (d v s diskussionsforat)! Tror inte det lett till något ännu, dessvärre, så jag får nog ta en vända ner till Apple Store igen... "Geniet" jag talade med kände inte till att det skulle vara några problem med uppdateringen! Håller med om att en reboot borde funka... Jag har t o m testat att köra in gemet, eller rättare sagt en säkerhetsnål, i över 30 sekunder, och dessutom samtidigt som jag stoppat in den i eluttaget vilket tydligen skulle funka – men icke. Nå, det löser sig väl till sist, men är hittills väldigt irriterande att en så enkel grej som att koppla in två högtalare skulle leda till sådant krångel!

  ReplyDelete
 5. Claes Löfgren6/9/08, 3:41 AM

  Hej Gunilla,
  kolla den här tråden
  http://www.99.se/n-tverk-s-kerhet/244494-airport-express-funkar.html

  Vänliga hälsningar
  Claes Löfgren

  ReplyDelete