13 June 2008

Livet i frysboxen är fritt och harmoniskt

NEW YORK Oscar Swartz' bloggar en uppmaning till riksdagsledamöter som våndas över att hamna i den politiska frysboxen (och råden kan givetvis gälla oss alla i olika livssituationer):
Föreställ er det värsta scenariet ni kan tänka er. Och FÖRLIKA ER MED DET. Att förlika sig med något är att gå in i själen på sig själv och komma fram till att man kan ha ett gott och härligt liv utan det där man kanske eftertraktade så mycket. Någon kanske kommer fram till att de kan leva i en etta i Berlin och läsa böcker och gå ut med liberala och intressanta kompisar i en park där folk spelar cajón och turkiska familjer ställer upp kolgrillar och technokidsen har satt upp en dieselgenerator till sitt DJ-bord intill. Om allt skiter sig! Man kan ha det skönt och leva på 6.000 kronor i månaden totalt och ändå ha ett härligt liv. Om det skulle knipa! Var och en får fundera ut sitt eget katastrofscenario. Visst kommer andra aspekter in om man har familj och barn. Men ändå: FÖRLIKA ER! Sedan är det bara att köra. Detta, hörrni riksdagsledamöter, ger en känsla av frihet som är mäktig! Man blir oberörbar och kan följa sitt eget huvud och inte bygga upp sitt liv efter andras förväntningar eller den närmaste gruppens tryck. Man blir fri och en mer harmonisk människa.
Oscar rekommenderar boken How to Stop Worrying and Start Living. Jag brukar själv inte oroa mig särskilt mycket, men den verkar vara superläsning (och en bra present till rätt många jag känner). Den kom ut 1948!

/Gunilla

No comments:

Post a Comment