13 June 2008

Upp med fötterna på riksdagsbänkarna!

NEW YORK Detta är rasande begåvat (och snabbt) gjort, och med exakt rätt tonträff – politisk opinionsbildning när den är som bäst! Mattias Svensson och Fredrik Westerlund presenterar: Döda politiska karriärers sällskap.


Läs mer om signalspaningslagförslaget som "en politisk rysare" hos Anders Mildner/Sydsvenskan.
Missa heller inte Johan Ingerös inlägg, till exempel "Coup d'état", om varför detta handlar inte enbart om FRA-förslaget i sig, utan om vårt statsskick – flera riksdagsledamöter har uppenbarligen missförstått sitt uppdrag och idén om maktdelning.

/Gunilla

P S "Girl power" råkade dyka upp bland etiketterna nedan. Tolka det som en förhoppning om att Birgitta Ohlsson gör som sin namne i filmen. Hon får väl ställa in sitt engagemang och kvitta in sig igen, helt enkelt.

3 comments:

 1. Birgitta O har messat mig och sagt att det är ett missförstånd i media att hon är utkvittad för omröstningen. Hon är utkvittad för debatten, men kommer vara där och rösta. Jag har visst hopp att hon kommer att rösta efter sina egna övertygelser.

  ReplyDelete
 2. Aha, intressant! Jag funderade på att maila henne, men kom inte på ett enda argument som skulle tillföra något. Ett litet supportmeddelande kanske jag kan få ihop..! Tack, Isobel.

  ReplyDelete
 3. Jo, det finns ett argument. Integritet! Vad gör mest ont integritetsmässigt [av dagens handlande] om tio år? Man skall kunna se sig själv i spegeln både i morgon och om tio år. Man skall kunna se sina barn i ögonen också.

  Har faktiskt mejlat en del själv om det där ... så det gläder mig att Birgitta O var felciterad. Men den där äldre riksdagsledamoten, Allan Widman tror jag han heter, han borde också gå att påverka. Han är emot men har visst för avsikt att följa the whip ...

  /Stefan

  ReplyDelete