03 August 2008

15 minuters dataplats för 31:- i Löttorp


LÖTTORP Alla andra blir mer och mer mobila; jag får större och större problem att koppla upp mig och sända mail. Känns lite paradoxalt.
Från landet brukar jag alltid koppla upp mig till Telias modempool via telefonmodemet – men på den nya datorn har Apple plockat bort telefonsladdsingången, upptäckte jag igår.
Vilka puckon, hur fördyrande kan det vara att ha en sådan?! Bara bredbandsingången finns kvar, trots att telefonmodemet finns med som tillval i systeminställningarna. Förklara det, den som kan.
Jag sitter för närvarande uppkopplad i 15 minuter med ett bredband på Löttorps Företagscenter. Inte särskilt idealt, för som vanligt tillåts man inte skicka mail via SMTP-server. Det har varit likadant på alla servrar jag har använt hos vänner och bekanta i en vecka, så det är många mail som väntar på att skickas. Oh, well (men som ni försöker jag ge sladden Onda ögat på bilden).
Annars har jag tillbringat de senaste tre timmarna på Lådbildslandet i Löttorp.

/Gunilla
(med lakritspuck i handen, typisk exilsvensk-catering)

4 comments:

 1. ja gupptäckte det där att det bara finns bredbandsuppkoppling när jag lång på sjukhus. Fan också typ. Undrar om mobilt bredband kan fixa det?

  ReplyDelete
 2. Modemet är borttaget för att det är få som använder sådana nu för tiden :)

  Det finns dock ett externt modem att köpa (sök på Apple USB Modem på Apple Store).

  När det gäller SMTP-servrar är ett generellt tips att prova att köra krypterad anslutning istället. Denna går över en annan port och brukar tillåtas.

  ReplyDelete
 3. Du får leta rätt på ett Max hamburgeri. De har (brukar iaf) fri trådlös.

  /Stefan

  ReplyDelete
 4. Lakritspuck är min favvo <3

  Det kanske inte hör hit men hur gör folk när de är ute och reser? Min Mac plockar utan vidare upp en 15 nät på till exempel Stockholms Centralstation men alla är ganska dyra då man betalar per timme.

  ReplyDelete