31 July 2008

Sebeliusspekulationer på USA-bloggar

SUNDBYBERG Jag läser förstås amerikanska valartiklar och dito bloggar som en tok den svenska högsommaren till trots. Bland mycket annat intressant noterar jag att Kansas-guvernören Kathleen Sebelius nämns av alltfler initierade bedömare som potentiell vicepresident-kandidat för Obama – läs när jag tippade på henne för ett tag sedan här.

Statistik-experten Nate/Poblano med bloggen 538 hittade till exempel häromdagen på en egen modell, där han viktar diverse guvernörer och senatorer och deras popularitet i hemstaten med respektive partis väljarvikt där. Då kommer han fram till listor med Sebelius i toppen för demokraterna/Obama och Alaska-guvernören Sarah Palin för republikanerna/McCain (se även här, och notera att kommentarerna överlag är positiva och ofta rentav entusiastiska för Sebelius).

Hm, det där med guvernörerna Sebelius + Palin som VP-kandidat låter ju bekant (fast Palins stjärna dalar, och Sebelius är förstås ett otroligt mycket mer sannolikt val – Palin som VP är trots allt mest en mediedröm, hon får stå på tillväxt). Fler argument för Sebelius här och här.

Ska bli intressant att se om någon av kandidaterna är smarta nog att presentera sin VP-kandidat innan OS-cirkusen drar igång i medierna (även om jag inte riktigt tror på argumentet att de amerikanska mediekonsumenterna inte kan smälta både OS och en sådan nyhet samtidigt). Här argumenteras det för varför John McCain borde utse Mitt Romney nu, genast.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment