01 October 2008

FOX – Fair and balanced

NEW YORK Joe Biden kommer från Scranton i nordöstra Pennsylvania. Det gör även Hillary Clintons familj, på hennes fars sida, så under primärvalen hade Barack Obama inte mycket att hämta här. Det talades ju väldeliga i våras om Obamas svårighet att, till skillnad från Clinton, nå ut till äldre, vita arbetarklassdemokrater.

I Pennsylvania (och i mindre utsträckning även i liknande delstater, som Ohio) har demokraterna dock momentum, det vill säga medvind, nu. Och vare sig det är Biden, allmän partiuppslutning, den ekonomiska krisen eller en kombination av allt detta som gjort det – så gott som alla gäster på denna Scranton-diner räcker upp handen för Obama, när TV-reportern frågar vem de tänker röstar på:

Utom en tant (i vitt i bakgrunden) som sträcker upp två armar i vädret, och dessutom hindrar sitt sällskap att vifta för McCain...
Ett överväldigande stöd för Obama på just denna diner, alltså – men reportern talar om hur Pennsylvania är "a battleground" och att resultatet blev "split" (jämnt fördelat) om än med viss övervikt för Obama. Suck.

Tipsa gärna om motsvarande YouTube-scener som visar på demokratisk bias! Hm, kanske det finns något skoj hos Sveriges Television?

Uppdatering: Jag vet förstås inte vad reportern har för motiv/bias/agenda etc och tror inte att det handlar om något sådant, utan snarare om slarvig journalistik.
Hans uppdrag var säkert just att visa att läget är ovisst i Pennsylvania (även om det inte är så ovisst längre) och han är för inställd på sitt uppdrag och på att illustrera det att han liksom inte märker att verkligheten inte riktigt stämde med det han var utsänd för att skildra. Ett vanligt problem i journalistik, förstås.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment