01 October 2008

Men den ju är i alla fall skriven i Gamla stan...

NEW YORK Jag är som möjligen framgått av tidigare inlägg (ehum, jag ser att jag ligger i topp på listan "bloggar som ofta linkar hit", d v s dit) grymt avundsjuk på killarna som skrivit bloggen och boken Byt namn!, om världens "roligaste och brutalaste yrke".

Hade jag försökt skriva en bok om mediebranschen/frilansande hade den varit till förväxling lik någon präktig bok som SJF:s Frilanshandboken (som kom ut någon gång i mitten av 90-talet) eller också hade jag gått ner mig i bittra skriverier som havererat på ett tidigt stadium.

Nu har jag ju inte kunnat läsa Byt namn!, men man fattar ju ungefär hur den är av den geniala bloggen att döma. I fortsättningen kommer jag att hänvisa alla frågor jag får av frilans-wannabes dit!

"Journalisternas egen Gröngölingsbok" kallar Martin Jönsson den fyndigt och skriver: "lagom doser cynism, ironi och självdistans – och däremellan ett och annat träffsäkert och relevant resonemang om hur det faktiskt är att försörja sig som journalist i dag".

Och Andreas Ekström skriver: "Den är full av konkreta, handfasta och roliga råd för dig som är up and coming, men även för dig som misstänker att du kanske är down and going. Med andra ord måste du äga den här boken, vem du än är – branschräv, hangaround eller dropout."

/Gunilla

No comments:

Post a Comment