17 October 2008

Palins plattform

NEW YORK Jag kritiserade Britta Svenssons USA-krönikor om Clinton, Obama och McCain i våras (se t ex här och här). Men i denna nya krönika, om Palin som en "Bush med läppstift", som använder McCain som verktyg för sin egen karriär och positionerar sig inför valet 2012, får hon till det mycket bättre.
Ja, detta var nog inte sista gången Sarah Palin dök upp i New Hampshire (den delstat som har det andra primärvalet, i januari 2012)...
(Här är länkarna till de bloggartiklar Svensson rewritar och hänvisar till: Sarah Palin vs President Barack Obama in 2012, US World och News Report den 8 oktober, McCain tussles with Palin over whipping up a mob mentality, Times den 12 oktober.)

/Gunilla

P S Det har länge varit snack om att förre utrikesministern Colin Powell ska uttrycka sitt stöd ("endorsa" som svenska valnördar säger) för Barack Obama, och nu tycks det vara på g.

2 comments:

 1. En liten frågeställning som ibland poppat upp hos mig rörande kvinnors större möjligheter till politisk karriär: Jag läste någonstans att kvinnor i högre grad blev domare och höga jurister i takt med att den kårens status och betydelse sjönk. Jag vet inte om det stämmer, det verkar förfärligt - och inte heller kan jag säga vad som är hönan respektive ägget OM det stämmer.

  Men Om säger Om det ligger något i det där - finns det en liknande koppling mellan politiska uppdrags status/makt och kvinnors allt större framgångar i dessa karriärer? Kanske borde den sanna jämställdhetsivraren faktiskt satsa på storföretagens styrelserum istället...?

  Bara en tanke, att följas upp - eller inte.

  /T

  ReplyDelete
 2. Visst är det så att där kvinnor går in går statusen ut och lönerna ner... Så har det varit hittills i alla fall, på många områden!

  ReplyDelete