22 October 2008

Tillbaka till Pennsylvania

NEW YORK Jag skrev ju häromveckan om hur republikanerna storsatsar i Pennsylvania. (Först) nu kan man läsa liknande, mer detaljerade stories i lokaltidningen Philadelphia Enquirer, i Wall Street Journal, i New York Times, på CNN:s valblogg, i Washington Post, hos 538.com och en lång superdetaljerad analys i denna blogg.

Jag antydde flera anledningar till att McCainstaben gör denna satsning, trots att de ligger efter i opinionsundersökningarna (de kan inte vinna utan att ta Pennsylvania; de har annorlunda resultat i sina egna mätningar; de ser potential i den delstat där Obama var svag mot Clinton i primärvalet och där det finns rätt gott om främlingsfientliga på vischan). Enligt vissa av ovan nämnda medier anses ytterligare en bidragande orsak vara att Pennsylvania är en av de delstater som inte tillåter förtida röstning, det vill säga där man kan bedriva valpropaganda ända fram till den 4 november.

Men av de officiella opinionsmätningarna att döma ser det inte så ljust ut för McCain:

Som av en slump reser jag imorgon till västra Pennsylvania för att kolla läget lite. Med undantag av vårens tvådagarsbesök i Connecticut och campusvistelsen i Philadelphia i förra veckan är det faktiskt första gången jag har förmånen att se något av USA utanför New York på hela året!

Knäppt, men så är det. Extra knäppt ett år som detta, då kollegerna inte gjort annat än att klaga över hur de ständigt tvingats vara på resande fot, kors och tvärs över hela Amerika.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment