04 November 2008

Happy Election Day

CHICAGO Nu är jag i Chicago! Det var helt fantastiskt att flyga in över staden, sent igår kväll – en enorm kosmopol som bara låg och glimrade på marken, i nästan alla synriktningar.

Jag flög från Washington via Atlanta, så även om jag inte såg särskilt mycket i mörkret kändes det lite symboliskt att flyga över en hel del av de mest intressanta delstaterna på vägen: Virginia, North Carolina, Georgia och Indiana.

Strålande höstväder, det lär inte bli dåligt valdeltagande i den här staden på grund av dåligt väder, i alla fall (däremot i andra delar av landet). "De globala presshorderna", som Martin Gelin kallar oss, har belägrat Chicago, trots att halva Washington såklart också är fullt av dem (inte minst, som sagt, av svenska politruker).

Jag ska försöka hinna med ett besök i såväl Hyde Park som i Altgeld Gardens idag, eller kanske idag och imorgon. Och sedan blir det förstås valvaka i Grant Park ikväll. Den lokala polisen har framträtt i TV och varit mycket bekymrad över säkerhetsläget – hundratusentals människor kan tänkas dyka upp på en och samma plats. Och det lär vara ganska trångt även i pressutrymmet...om jag nu kommer in där, man skulle ha hämtat upp sin ackreditering igår eller i förrgår. Kan mycket väl vara kört.

Nu får vi se om det blir en jordskredsseger för Barack Obama, som jag tror att det kan bli, eller en mer lite lagom övertygande seger, som jag tippade för ett bra tag se'n (och den kartan kändes daterad redan då, men det har jag förklarat i inlägget). Jag har inte tänkt blogga så mycket under dagen, det saknas inte precis information om valet därute.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment