09 November 2008

Rojalism in absurdum

NEW YORK Vilken bisarr och fascinerande story! Utdrag:
Expressen SÖNDAG kan nu berätta att prinsen inte bara ärver två fastigheter med havstomt utan också en bostadsrätt på Lidingö, konst, aktier för åtskilliga miljoner och Jonséns kontanter på olika bankkonton.
Enligt bouppteckningen värderas tillgångarna i dödsboet till drygt 18 miljoner kronor. Men det verkliga värdet är långt högre än så, vid bouppteckningar brukar värdena sättas lågt.
Dessutom ärvde prinsen allt lösöre; en Rosenthalservis, en vigselring i guld, slipsnål i guld med stenar, gamla jaktgevär och diverse jordbruksmaskiner i varierande skick, två landskapsmålningar av Johan Krouthén i olja, en släpkärra samt aktier till ett värde av fem och en halv miljon kronor. För att bara nämna några saker.
”Vid mitt frånfälle skall all av mig efterlämnad egendom tillfalla min skeppskamrat ombord i motortorpedbåten T 46, HKH Carl Philip,” står det i testamentet. En förbryllande formulering för alla utom de få som visste att deras vägar hade korsats när Carl Philip var i tonåren.
Gymnasieläraren och prinsen hade träffats ombord på kungens motortorpedbåt i mitten på 90-talet. I prinsen såg Bertil Jonsén en ung man som han hoppades skulle dela hans intressen: ”jord och skog, djur och jakt, hav och fartyg”.
Man undrar vad mannens systerson hade gjort för ont så att han inte ens kunde få släpkärran och slipsnålen, och om han själv vet. I texten framgår hur han diskret skjuter fram Svenska Naturskyddsföreningen som förmånstagare. (Jag kommer för övrigt för första gången inte på en enda etikett att sätta på detta inlägg.)

/Gunilla

2 comments:

  1. Det var en sant kristen handling: Åt den som har ska vara givet, och giv åt Caesar vad honom tillkommer osvosvosv

    Fan man kanske skulle bli aktiv republikan igen... Och ateist.

    /T

    ReplyDelete