05 November 2008

Sista heldagen i Chicago

CHICAGO Jag har varit för trött och för ... ehhh...trött för att orka tillägga så mycket till det globala flödet av texter om Obama och presidentvalet, men som ni förstår var det fantastiskt att vara på plats i Grant Park igår natt, sisådär 125 meter från scenen där Obama höll sitt fina tal (och vi såg John McCains stiliga tal på TV-skärmar).

"America did the right thing", som Oprah Winfrey sade i en intervju.

Möjligen hade det varit ännu roligare att vara på plats hemma i Harlem – enligt Anna Dahlbergs rapport verkar det ha varit ännu mer party i mina hemmakvarter än här – men man ju inte vara på två ställen samtidigt, så är det bara.

I kalkylen ingick nog dessutom att jag skulle håva in lite kulor på rapporteringsuppdrag från Washington och Chicago, åtminstone så att det motsvarade reseutgifterna – så blev det tyvärr inte alls, men det har förstås ändå varit värt allt att komma hit.

Se gärna Chris Maluszynskis fotografier från tisdagens Chicago här.

Idag har jag tillbringat den mesta tiden i sängen. Det är svårt att slita sig från TV:n/datorn och alla fantastiska bilder från hela världen på människor som fattar vilken otrolig sak som hänt. Men jag gjorde ett ytterst hastigt besök i Altgeld Gardens nu på kvällen, och snart kanske jag tar en sväng upp hit för att kolla på staden från ovan.

Imorgon bär det hem till New York – hoppas snart vara tillbaka i Chicago, kanske för att göra ett eller annat reportage, och besöka alla museer och restauranger som jag inte hann med denna gång.

/Gunilla

P S Om John McCain hade vunnit valet hade alla opinionsmätare i allmänhet och Nate Silver/538.com i synnerhet fått löpa gatlopp i medierna. Men kolla här hur exakt 538.com prognoser stämde, på tiondelen när!

No comments:

Post a Comment