12 December 2008

Go och möen madjournalistik i rättan tid

NEW YORK "Ett rejält reportage varje söndag. Receptjobb, hemmahos, krogar, trender, vardagsmat och ett och annat toknördigt inslag."
Tre Stockholms-tidningar, nämligen Metro, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet, hade chansen att norpa åt sig Lisa Förare Winbladhs unika totalkombination av råvarukunnande, nörderi, kost- och dietkunskap, fine dining, hängivenhet, konsumentperspektiv, nyfikenhet på andra matkulturer, matlagnings- och receptmakarkunnande, journalistiska integritet, stilistik etc etc bla bla – you name it – för gott.

Men de har haft chansen och sumpat den. Det blir Sydsvenskan som ser till att ge henne förutsättningar för att blomma ut ordentligt i spalterna med allt hon kan, vet och är nyfiken på i matväg.

Ännu ett bevis på att Malmötidningen verkligen blivit på hugget på senare år.
Kul för skåningarna, synd för stockholmarna – men allra mest av allt: grattis, Lisa!

/Gunilla

1 comment:

  1. Tack det var rart skrivet! Uppskattningen är ömsesidig.

    ReplyDelete