22 January 2009

Gunilla goes downmarket...och citeras i Nyheter 24


STOCKHOLM Jaha, detta var kanske oundvikligt...även om jag försökte tona ned kvällstidningsdramaturgin. Men som sagt, jag tyckte inte det fanns någon anledning att mörka det som hände. Förmodligen inte bara första utan även sista gången jag figurerar i Nyheter 24.

Tyvärr gör tidningen ett dåligt journalistiskt jobb, i det att de inte låter Piratförlaget ge sin version av detta (eller åtminstone säga att de inte vill kommentera det). Läs mitt långa och inte särskilt dramaturgiska inlägg om detta här.

Hade någon sagt till mig för en månad sedan att jag skulle citeras i en rubrik i Nyheter 24, eller till Monica Antonsson för tre år sedan att hon skulle vara föremål för en av Flashbacks allra mest lästa trådar under rubriken "Skvaller", hade vi garanterat varit mycket förvånade.

Missa inte Monica Antonssons bemötanden av familjen E"rikssons" "Nu får det vara nog" i Expressen: här, här, här, här och här.
Detta är voyeurism (jag erkänner att det varit en av drivkrafterna, om än inte den största eller viktigaste, för mig att följa denna story) på hög nivå. Men det är också intressant för alla som är intresserade av psykologi, vittnesberättelser, vad man minns och hur man kollar uppgifter. Sista ordet är förmodligen inte sagt vad gäller gallren, brödpåsen, örfilarna, skyddsrummet och lägenhetsdörren.

/Gunilla

3 comments:

 1. men vad hände med den artikeln... jag letade efter den och den finns inte längre... har Jan Guillou ringt och hotat dom? Det är förmodligen en nyhet...

  ReplyDelete
 2. Nej nej, länken fungerar:
  http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/114924-smockan-hangde-i-luften

  Självklart har Guillou inte ringt och hotat någon redaktör. Han vill naturligtvis inte trappa upp denna historia. Möjligen blir han uppringd av någon skandalhungrig reporter och svarar då att det bara var en mentalt instabil reporter som antastade honom och att sådant händer honom hela tiden. Eller någon annan härskarteknik.

  Men jag vill understryka att jag inte gett upp hoppet om Jan Guillou och gärna skulle intervjua honom. Jag är uppriktigt nyfiken på hur han tänker kring allt som hänt, men inser att det är svårt att få honom att vara öppenhjärtig.

  ReplyDelete
 3. okej nu hittade jag den... artikeln alltså... jo det går nog inte att få honom att prata... han kan ju inte såga av den gren han sitter på...

  ReplyDelete