21 January 2009

"Ingen tror ju på en"

STOCKHOLM Aftonbladet mörkar Michael Hjortsberg som "26-åringen" och Expressen låter honom inte komma till tals. DN mörkar hela hans stad, och SvD har såvitt jag vet inte heller intervjuat honom. På SVT Debatt passade han inte in i nyhetsdramaturgin och det korta formatet och fick inte ens nämnas trots att han satt i bild.
Men på Neos seminarium fick han ge sin version av vad som ligger bakom mammas bok Gömda. Här är ett klipp:

En liten motbild från Södermanlands Nyheter kommer här, från någon som beskriver sig som vän till familjen "Eriksson". Citat:
Hade det inte varit för den hjälp Mia fick av sin syster och Oxelösunds kommun hade hon varit död nu, en siffra i statistiken över mördade i en nära relation.
Det är otroligt att denna vrede kunnat blossa upp enbart av den anledningen att någon skulle känna sig lurad, med bakgrund av vad Mia gått igenom.
Tänker ingen på att det mesta som berättas i boken är helt sant och att en katastrof oförskyllt har drabbat en människa och hennes familj? Förstår ingen att det är Mia själv som har blivit sviken, av ett förslappat och svagt system som inte förmådde skydda henne.
Insändaren bemöts skeptiskt här.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment