STOCKHOLM Jag lät datorn ta några bilder av min *nyårssupé*. Det blev inte mindre än fem rätter!
Den första glömde jag fotografera, men det var:
• färska fikon, torkad skinka och crema di balsamico.
Sedan:
• hummersoppa med kräftstjärtar och rosmarinknäckebröd
• vitt vin: Jules Muller Gewurztraminer Réserve från Alsace/Frankrike (sött och gott, nästan som ett dessertvin)
• tournedos på rostbiffsfilé med ugnsstekta grönsaker (delikatesspotatis, sparris, schalottenlök, rosmarin) och kantarellsås
• rött vin: Cameleon från Argentina
Paus för tolvslag: sekt (Henkell Trocken) och fyrverkerispaning genom takluckan! (Nej, jag var inte uppe på taket, utan stod för säkerhets skull med båda fötterna på fast mark på vinden.)
• tre sorters getostar (från vänster; beskrivningarna från butikens hemsida):
– Banon de Chèvre från Provence
"mycket liten, lagrad getost lindad i kastanjblad"
– Cabecou de Rocamadour från MidiPyrenées
"portionsost, kompakt krämig med syrlig getsmak"
– Bouton de Culotte från Val de Loire
"mycket liten, lagrad getost med intensiv smak"
med päron- samt äppelmarmelad och rosmarinkex
och till sist:
• crème caramel med täcke av hallon och blåbär
Efterrätten, inköpt i en av Östermalmshallens catering-butiker, var tyvärr ett bottennapp. Jag är något av en crème caramel-junkie, och beställer nästan alltid det när det finns på menyn. Så jag hade höga förväntningar, men detta var inte så kul. Undrar om den inte borde ha kallats vaniljfromage?! Eller så var det helt enkelt en gång i tiden en crème caramel, med ett karamelltäcke som mjuknat. Det knäckiga sockertäcket ska givetvis serveras inom ett par minuter efter att det bränts!
Nåja, det var helt OK, och middagen som helhet inte så dum – ganska så budget, var den också!
/Gunilla
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Vilken underbart ljuvlig härlig delikat gourmetmiddag - det lät verkligen Mums!
ReplyDeleteGott nytt år från Gunilla i Danmark
Ja, man har inte roligare/godare än man gör sig.
ReplyDeleteGott nytt år till er i Köpenhamn!