16 February 2009

Brev till Jan Guillou, från Monica Antonsson

STOCKHOLM Läs Monica Antonssons öppna svar till Jan Guillou. Citat:

Som någon sa: De stora drakarna (Aftonbladet, Expressen och Dagens Nyheter) har tillsammans med TV4 och Piratförlaget lyckats med konststycket att slå ner farmor från förorten.

Känns det bra, Jan Guillou?

Jag tycker det skrivs mediehistoria inför öppen ridå just nu. Det är bland annat därför jag har så svårt att komma iväg till New York.

Ett citat även ur Ingrid Carlqvists Guillou-inlägg, som jag länkat till tidigare:

Alla vet att det är du och Liza Marklund som äger Piratförlaget tillsammans. Om det varit någon annan än hon som skrivit de rasistiska Gömda och Asyl, avslöjats som en kallhamrad lögnerska och betett sig så fruktansvärt arrogant mot alla sina läsare, är jag övertygad om att du hade tagit heder och ära av henne för länge sedan. Redan när du stod på PK-debatten i Stockholm och sa att anledningen till att du inte kunde kommentera de rasistiska inslagen i böckerna var att DU INTE HADE LÄST DEM, förstod jag att allt hopp var ute. Numera är det uppenbarligen bara dollar som gäller för er pirater.



/Gunilla

1 comment:

  1. Att Helin-Larsson-Marklund-Skarp-Guillou-Althin låter en sån bombmatta brisera i de största tryckta medier vi har (annars kallade gammelmedia) måste vara världsunikt... så hotade känner de sig alltså...

    ReplyDelete