08 February 2009

Läs om Sabre och hennes fyra syskon i GP!

STOCKHOLM Det här är ett långt reportage, och det publicerades i januari 2008 – men ni bara måste läsa det!
Ni som tagit del av kapitel 72 i Monica Antonssons bok "Mia; Sanningen om Gömda" kommer att känna igen den oerhört tragiska berättelsen om hur det är att växa upp i tron att familjen jagas av en galen förbrytare med maffiakontakter.
Jag hittade Johanna Bäckström Lernebys fina text från i fjol apropå det som händer nu, att Sabre stämmer svenska staten för att den sammantaget (genom olika myndigheter) genom godtrogenhet och underlåtenhet att kontakta polisen i Arkansas medverkade till att fem barn växte upp i ren misär.
Det finns gott om länkar till fler artiklar i GP, i anslutning till reportaget, exempelvis denna krönika om att svenska staten bör gottgöra Sabre och hennes syskon.

/Gunilla

7 comments:

 1. Men herregud!! Se så, Mia, fram med asylskälen nu, fram med det material du visade upp för att övertyga USA att du var så hiskeligt hotad och förföljd! Hur f*n kan man bära sig åt så här?!

  ReplyDelete
 2. Gunilla det var några väldigt bra länkar. Hoppas att detta också ger stöd och kraft åt de som befinner sig i liknanade situationer. Det är bara "konstigt" att organisationer som BRIS och Rädda Barnen inte hjälper till med juridisk hjälp för exempelvis Osamas dotter och hennes rätt till sina båda föräldrar. De kanske saknar ekonomiska resurser eller något annat...

  Cuben

  ReplyDelete
 3. Jag har läst allt och tycker det är skrämmande att en svensk Advokat påstår för klients räkning och lägger till, sedan presenterar för ansvariga politiker och dom köper saker rakt av, beviljar utan att det skall bli granskat är helt sjukt. Man bryter mot barnens rätt enligt FN-Deklarationen. Någon borde nog be Thomas L Siebert som var USA:s ambassadör i Sverige när Sabres pappa Tom Keck återfann sin dotter här göra en utredning i USA om Osamas bortförda dotter och vilka dockument o skäl som gav ASYL.

  Leroy

  ReplyDelete
 4. Om inte annat så säger den här historien en hel del om svenska myndigheter som uppenbarligen köper allt från personer som har skyddat identitet.

  ReplyDelete
 5. Leroy,

  Siebert-spåret är bra, tack!

  ReplyDelete
 6. jag håller med om denna spegalde historia gör att dottern kan stämma Svenska staten på 20 miljoner så borde Osama, Sarah, Mickael och andra inblandade stämma USA eller svenska myndigheter på minst det 10 dubbla.

  Hoppas att Sarah är fri nog att bilda sig egna uppfatttningar och vågar lyssna till Annika W repportage där bara en del fick möjlighet att sändas och att Svensk media sedan försökt hindra att sanningen får granskas enligt den tidsaxel som faktiskt finns.

  Inblandade media aktörer, myndigheter och politiker gör allt för att inte sanninge skall hinna ifatt dom och deras ev inblandning i denna historia men med dagens öppenhet och de system som finns så har doom inte ännu riktigt fattat att sanningen hinner ikapp.

  Hade varit bättre m dom vågat erkänna de fel som begåtts och kanske de hade kunnat få en andra chans men när man idag inte väljer att visa sig vara naken och erkänna saker så får man stå ut med att det faktiskt är så att en löng lönar sig aldrig.

  Leroy

  ReplyDelete
 7. Anonym,

  Jag var tvungen att ta bort din kommentar, som du kanske förstår. Du får kontakta mig direkt, per mail, om du vill lämna mer information. Jag har naturligtvis svårt att bedöma sanningshalten.

  ReplyDelete