09 February 2009

Liten medieinventering

STOCKHOLM Dagens Expressen-läsning förde mig till Björn Wimans fina recension av Johan Klings "Människor helt utan betydelse", ännu en bok man (jag) väl vill läsa. Två ord i den, nämligen mediepajas och medieträl, kom mig att tänka på hur en kompis som då jobbade på P1 eller P3 kallade sig mediefjant. Vilka fler medie-ord vet vi, av samma kaliber? Tipsa gärna. Men jag skulle vilja ha autentiska exempel, inga ni hittar på nu.

/Gunilla

3 comments:

 1. Hej, Gunilla!

  Kul idé, det här. Jag tror det går att skriva en intressant betraktelse t.ex. om vilken roll media spelar i våra liv. Man tänker direkt på den gamla parallellen om eskimåernas många ord för snö...

  Ett ord jag kom att tänka på direkt när jag läste detta är "mediehora". Det ger 4630 googleträffar, och "mediehoror" ger 5540. Isobel Hadley-Kamptz använder uttrycket på sin blogg i rubriken "En dag i livet för en mediehora", från 28 januari i år.

  Det ska bli spännande att läsa vad du skriver om detta.

  :-)

  Elisabeth Fryking

  ReplyDelete
 2. Ah, såklart – mediehora! Ett givet ord i sammanhanget. Om jag inte tar fel har exempelvis Fredrik Virtanen använt det. Tack!

  Om jag ska skriva om det vet jag ej, det hela var tänkt som ett blogginlägg, bara. Men man vet aldrig..!

  ReplyDelete
 3. Fredrik Virtanen verkar vara kreativ när det gäller nya ord. Jag knappt läst något av det han har skrivit, men han lär ha myntat ordet "poprygg" (den delen av höft-och ryggpartiet som accentueras mellan jeanslinningen och tröjan på ett indie-fan).

  Elisabeth

  ReplyDelete