17 March 2009

Fråga till er på Flashback (och alla andra)

NEW YORK Nizinny skrev:
En sak kanske vore lätt för Dig att kolla på plats och det är hur lång tid det verkligen tar att få ett "green card" efter det att asyl beviljats i USA.
Lätt och lätt vet jag inte – men jag ska troligen inom kort träffa en person som kan hjälpa till med svar på just sådana immigrationsrelaterade frågor som kan vara intressanta. I utbyte har jag tänkt berätta om Gömda-debatten i Sverige. (Vem det är jag ska träffa kan jag givetvis inte avslöja, det är heller inte alls säkert att mötet blir av.)

Därför får ni gärna bidra med frågor och funderingar som handlar om just asyl, immigration och liknande saker.
Jag har förstås redan en liten lista, med sådant jag själv klurat på (det här med prejudikat, till exempel) och sådant jag har hämtat från Flashback och annorstädes. Men det vore välkommet med assistans. Antingen i kommentarfältet här eller i mail till mig.

/Gunilla

3 comments:

 1. Jag vet bara att usa har en massa konstiga lagar på området. Har en bekant som har barn med en amerikanska hans barn har dubbla medborgarskap. När flickan skulle åka och hälsa på sin mamma så hade hennes amerikanska pas gått ut. Som tur var ringde han till usas ambasad och kollade om hon kunde åka på sitt svenska pass innan. Det hade inte gott var tydligen ett brott som kunde ge flera års fängelse att åka in på ett svenskt pass om man var amerikansk medborgare

  ReplyDelete
 2. Hej med tanke på Alexis utmärkta analys på Monicas blogg vore det väl bra om du kan kolla upp om det
  verkligen kan två år innan man får besked på en asyl-överklagan

  ReplyDelete
 3. Undrar hur barn redovisas i asyl-statistiken?

  Enligt den officiella statistiken har 3 svenskar fått asyl 2003. Hur kan vi få reda på om det är "Mia Eriksson" och barnen och inte några andra svenskar?

  ReplyDelete