31 March 2009

Maja Lundgren bloggar

NEW YORK Snart bloggar alla. Till och med min mamma! Men hon måste bli lite mer aktiv innan jag länkar till hennes blogg.

Hittills hon varit sorgligt inaktiv. Men – med tanke på hur nedlåtande/skeptiskt hon dittills hade uttryckt sig om bloggar och bloggare de senaste åren, hon har helt enkelt köpt nidbilderna, vilket inte är konstigt eftersom de framförts med emfas av mediepersoner med pondus – komiskt att notera hur spjuveraktig hon ser ut, när hon tänker på att hon numera faktiskt har en egen blogg.

Jag antar att det kan vara en riktig show-stopper i hennes umgängeskretsar, fastän hon knappt skrivit något.

Nix, det är ingen idé att ni försöker googla på hennes namn, för hon har givetvis en pseudonym. Paradoxalt nog anklagas ju bloggarna, enligt de där nidbilderna, för att vara både alltför avslöjande och öppenhjärtiga och alltför hemliga och anonyma.
Vi får se om jag avslöjar mammas persona någon gång. Och det hänger ju i sin tur på ifall hon börjar blogga på riktigt.

Nå, allt detta pladdrande för att jag skulle få anledning att nämna att Maja Lundgren numera har en blogg: Cronache di Maja (ungefär "nyheter om Maja" eller "Majas krönikor"). Inledningsinlägget handlar om camorran.

Och apropå densamma så kallar Maja Lundgren tydligt sin bok Myggor och tigrar (som jag tyvärr inte läst, men Pompeji läste jag när jag var i Pompeji, för "en camorristisk dokumentärdrapa".

Det skriver hon exempelvis i detta inlägg, som annars visar att hon en längre tid – under pseudonymen Malin – engagerat sig i Gömda-debatten. Inte enbart med sitt inlägg på Newsmill: "Blanda inte ihop min bok med Marklunds smörja".

/Gunilla

1 comment:

  1. Tack för tipset. Den åker rakt in i feed readern.
    oivvio

    ReplyDelete