01 April 2009

Munk och Richvale-riskakor till frukost

NEW YORK Igår när jag vankade omkring i mina hemmakvarter i Harlem gick jag för första gången in i en hälsokostbutik som legat på 118:e gatan (eller vilken det nu var) i fyra år.

Ägaren kanske hamnar i nå'n story eller nå'n bok eller så nå'n gång – efter 20 år lämnade han en karriär på Bank of America för att bli sin egen i hälsokostbranschen. Nyttig mat och naturmedel har inte en jättestor marknad i Harlem, å andra sidan är inte konkurrensen mördande heller. Jag fick hursomhelst en trevlig pratstund späckad med spekulationer om fastighetspriser och hyror i Harlem. Alltid intressant.

Jag var på jakt efter något kex-artat, och hittade till min stora glädje riskakor från den fabrik som jag besökte i norra Kalifornien i november, från familjen Lundberg! Nedan gömmer de sig under täcken av mosad avocado med koriander, rödlök och citron. Väldigt gott!

Det som ligger i en servett till vänster är en lite läbbig munk/flottyrring, som jag hittade i frysen. Ursprungligen kommer den från ett dygnetrunt-öppet bageri vars illegala arbetskraft jag gjorde reportage om häromåret – se gärna min text om slumpstyrd journalistik i East Harlem.

Mer substantiellt bloggande om annat än min frukost senare (fast som vanligt ligger jag efter med allt, så vi får hoppas jag tar itu med annat idag).

/Gunilla

No comments:

Post a Comment