07 April 2009

Fin födelsedagspresent

NEW YORK Om 40 dagar fyller Annika Östbergs mamma 80 år. Ganska bra timing, trots allt.

Jag har sett en hel del anonyma kommentatorer på diverse sajter och bloggar som inte alls tycker att det var någon bra idé att Östberg ska föras till Sverige, och rentav en icke-anonym skribent som anser att hon gott kan stanna i USA. De kanske kan göra som Expressens Staffan Thorsell gjorde: skaffa information, leta i sina hjärtan efter lite empati och sedan reflektera lite.

Förre justititeministern Thomas Bodström skriver nyanserat om det berättigade i att människor vars anhöriga mördats känner hat och evig vrede gentemot förövarna, men också om varför sådana känslor inte får bli slagträn i den kriminalpolitiska debatten.

/Gunilla

3 comments:

 1. Var det så att Annika övergavs av mamman och vilket datum är hon född den 16 eller 17 maj?

  ReplyDelete
 2. Ann Helena,

  Jag kan verkligen inte några detaljer om familjens historia, men som jag förstår det så skar det sig när det kom en styvfar in i bilden: Mr Tillery. Mammans roll i det vill jag inte spekulera i. Men hon fyller år den 17 maj!

  ReplyDelete
 3. Klickade mig vidare på din länk i inlägget och läste bloggarens inlägg. Undrar om han vet om att ex. Biljana Plavsic sitter på Hinseberg? Och att Sverige ibland tar emot internationellt dömda fångar. Om han vet om detta, är han förmodligen vansinnig över detta faktum.

  Ett annan jämförelse som kan vara intressant i sammanhanget är att Biljana Plavsic dömdes av ICTY till 11 års fängelse för brott mot mänskligheten. Och Annika Östberg har till dags dato (?) suttit i 28 år.

  ReplyDelete