Jag har ibland stått på bibliotek och känt mig handfallen, och frustrerad inför de otillräckliga sökredskapen. Samma känsla som kan infinna sig inför en riktigt stor ostdisk. Skillnaden är att jag aldrig har landat i ett utfall mot de satans amatörmejerister som med sina dussinostar skymmer sikten för min Grand Pont L’Évêque.
16 April 2009
Internet är som en riktigt stor ostdisk
Andreas Ekström/Sydsvenskan: Slapp kritik mot nya medier
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Snygg liknelse och välskrivet, men han missar kanske det Combüchen var ute efter - hennes kritik handlar inte om att tekniken är fel eller att Wordpress och mobiltelefoner dödar litteraturen, utan om att tekniken, som den hanteras nu, slår ut de konstnärliga och journalistiska idéerna, och - tror jag - om att bloggaren/facebookaren/författaragenten ställer sig framför texten, i vägen för den. Jag svarade i hans blogg, vi får se vad han replikerar när det första dammet hunnit yra ner kring TPB-domen.
ReplyDeleteDet är alltså vår fixering vid tekniken och den exhibitionism den skapar hon vill åt, skulle jag tro, inte tekniken som sådan. Sen är det klart att det kanske är old-school att idag hålla på att texten normalt har prioritet över författaren. Alex Schulamn eller Linda Skugge skulle säkert inte köpa det, antagligen inte många åsiktsbloggare heller. För mig är det självklart, men då är man väl just old school.
ReplyDeleteHåller med, Combüchens text var helt annorlunda än jag hade trott att den skulle vara, byggt på Andreas' artikel. Han hade byggt upp förväntningar på att den skulle vara något i Guillou-klass, och så var det ju verkligen inte. Bra kommentarer, Magnus (har läst därborta också)!
ReplyDelete