23 May 2009

Dagens kontor: Union Square


NEW YORK Som sagt, Union Square är New York i ett nötskal – och perfekt people watching. Det är fullt av människor som bara hänger, pratar med vänner, leker med hundvalpar (bilden nedan), gungar, shoppar blommor, tänder av, delar ut gratis kramar, registrerar väljare, surfar (som jag), läser böcker eller slumrar i solen.


Ledsen för den usla bildkvaliteten. Det är alltså datorn, inte en vanlig kamera, som tagit den – svårt att rikta som man vill, och inget att ställa in ljusmätning eller skärpa på.... Det är mer som en lådkamera! Men på marken där finns tre små grå och mycket nyfödda hundvalpar av för mig okänd ras, som bedårar alla som går förbi.

Jag har precis slukat en omgång av vad som måste vara bland de godaste falafel, friterade kikärtsbollar, som finns. Jag lärde mig uppskatta falafel när jag var i Jerusalem, hösten 1992, och äter det då och då – men de här slår alla jag provat. Kommer ni till New York måste ni smaka.
De finns på Rainbow Falafel, på 18:e gatan mellan Broadway och 5th Avenue. Det är ett litet "hål i väggen", men det finns massor av syrisk snabbmat att välja på. Jag köpte tolv falafel, så att jag har några imorgon också. Men fem stycken åt jag upp här genast på parkbänken. En vacker dag ska jag testa deras vegetariska tallrik.

Kontor? Absolut. Jag sitter här och läser Att föra bok, som ni ser nedan och kan ladda ner en gratis PDF-version av här

/Gunilla

2 comments:

  1. Vad jag saknar Union Square! Gick tidig promenad dit varenda morgon, före frukost och tidningsläsning, och sen ofta en sväng på kvällen. Fiket på Barnes & Nobles är perfekt kontor, om det inte är superväder ute.

    ReplyDelete
  2. Åh, om man ändå hade Union Square inom promenadavstånd! Idag var det superväder, men jag tror att de bygger om B&N så att det håller stängt. I alla fall såg det ut så.

    ReplyDelete