21 June 2009

Nörderi på hög nivå

NEW YORK Om ni någon gång undrar över vad begreppet "matnörd" står för så räcker det nog att läsa den här två år gamla tråden hos Lisa Förare Winbladh, där det bästa sättet att använda hibiskussalt diskuteras.

Otroligt bra förslag, för övrigt: granatäppelsallad, hälleflundra-carpaccio, grillade pilgrimsmusslor, margarita, melonsallad, Anna Bergenströms baguetter (ett av mina favoritrecept)... Läs länken själva så ser ni hur hibiskussaltet kommer in i bilden.

Jag har varit matnördig på ett helt annat sätt idag, nämligen genom att ha ägnat minst tio timmar (!) bara åt att finputsa en text om Alice Waters... Det är längre tid än vad det tar att fara till Berkeley, inte klokt faktiskt! (Hur lång tid allt utom just denna omgång finputsande gått på vågar jag inte tänka på..!)

Uppdatering: Nu är texten äntligen ivägskickad, efter ... nej, jag kan inte ens avslöja hur många timmar det tog att peta i den.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment