12 September 2009

Mug shot i New MexicoNEW YORK
Jag har inte bara skrivit om mikrolån på sistone, utan även om Bill Gates. Och då upptäckte jag att även han varit i klammeri med trafikpolisen ... i New Mexico 1977.

(Det finns förstås inget mug shot på mig. Det hela hade inte precis den digniteten. Det är därför det är absurt att bötesskulden eskalerat till $1 643. Den summan skulle ju räcka till fyra Anna Odell-böter, eller till att finansiera två Gloria i Peru-företag.)

Detta företag sålde tidigare t-tröjor med Gates-bilden.

/Gunilla

4 comments:

 1. Skönt foto och skönt leende - även om han då för tiden inte var så rik att han hade kunnat säga "Det är ju kaffepengar" till snuten så är det exakrt vad frontalbilden förmedlar.


  PS. Hittade ett nummer av engelska musiktidningen Q i en reaback hos nån musiklumphandlare (tre tidningar för en tia!) Mycket intressanta texter och bland annat ett långt samtal kring Michael Jackson och hans image efter att han gjort upp med ("köpt ut") den kille som de första pedofilanklagelserna handlade om. Lamont Dozier, Jimmy Jam och ett antal journalister som kunde följa storyn på nära håll medverkar, det är betydligt mera öppet och inträngande än mycket om skrevs efter hans död. Om du inte har sett det så kan det löna sig att tittat efter det numret.

  ReplyDelete
 2. Bill Gates växte ju upp i en relativt välbärgad familj, det är möjligt att han tyckte bötesbeloppet var kaffepengar..!

  Fantastiskt med Q! Vilket nummer är det?

  ReplyDelete
 3. Augusti 1995 (men nådde tidningsstånden redan 1 juli, står det på innehållshuvudet...). Courtney Love på omslaget, numret inehåller också långintervjuer med henne och Jimmy Page/Robert Plant, som just då var ute på turné med sitt halvarabiska Unledded-projekt.

  ReplyDelete
 4. Otroligt! Om du snubblar över en scanner endera dagen... :-)

  ReplyDelete