05 October 2009

Fullkorn och ananassyra istället för jäst

NEW YORK Snart dags att göra slag i saken och ta itu med surdegsbakandet! Enligt det här amerikanska receptet ska man köpa hem inte bara fullkornsmjöl utan även osötad ananasjuice...

/Gunilla

2 comments:

  1. Rivet äpple går också bra!

    ReplyDelete
  2. Aha, där ser man! Jag har ännu inte tagit mig in i surdegsvärlden, jag bara kretsar lite i cirklar runt den och rör mig närmare...

    Vad bra att veta om äpplet. Jag köpte en rejäl konservburk ananansjuice igår, men det blev väldigt komplicerat! Jag blev nämligen osäker på ifall ananas "in its own juice" är det samma som "unsweetened" -- och dessutom var de flesta av varianterna från Dole..! Det kunde jag ju inte köpa. (Det blev en burk från Del Monte till sist. Och en stor påse mjöl.)

    ReplyDelete