16 March 2010

Preussisk ordning i räkenskaperna


NEW YORK Ni som, efter att under åren med bloggen ha läst allsköns inlägg om allsköns oordning med mina allt skrynkligare och med svårläsliga kvitton och eftersläpning i min bokföring, kan gott få veta att densamma numera – tro det eller ej, nu kommer det – är i preussiskt perfekt ordning.

Allt uppdateras så gott som varje dag både i verifikatspärmen och i bokföringsprogrammet iOrdning – så jag kan plocka fram aktuella balansräkningar och resultatrapporter, om jag skulle känna för det. Ingen obetald kundfaktura undgår mig; påminnelsefakturor skickas ut fortare än kvickt.

Allt detta är nog tack vare iOrdning. Det passar mig helt enkelt att datorisera grejer. (Sedan är det förstås tämligen enkelt att administrera en liten och krympande ekonomi – snarare än en med många reportageresor, med otaliga kvitton från allsköns länder och i olika valutor....)

Och min deklaration var helt klar redan i mitten av februari – det, ni!

Se även det tjusiga tårtbitsdiagrammet över min försäljning ovan, som är skapat i iOrdning. I det närmaste ett skolexempel på jämn fördelning av kunder/uppdragsgivare, hehe. Nu gäller det bara att se till så att tårtan i sig blir mycket större...

/Gunilla

3 comments:

  1. Grattis! Det öppnar även möjlighet för dig att starta en biverksamhet, nämligen Redovisningskonsulten Kinn. Du kan få ett första uppdrag av mig.

    ReplyDelete
  2. Haha, sorry – men jag tror att det enbart är mina egna kvitton jag lyckas uppbåda så'n entusiasm för!

    ReplyDelete
  3. Å jag är raka motsatsen. Större intresse för andras kvitton är mina egna. Det blir liksom mer distans till att det är så lite "in" och så mycket "ut". Dessutom kan man vara mer besserwisser när det gäller andras tillkortakommanden och helt frankt säga hur "det egentligen borde vara" och samtidigt negligera att man är så mycket sämre själv.

    ReplyDelete