01 March 2010

Terrorist, javisst?


NEW YORK Hm, hur ska jag månne tolka detta resultat av Nationalencyklopedins test om vilken historisk personlighet man liknar mest..?! Att det ligger i min personlighet att skola om mig till bankrånare? Kanske det.

DN skriver om testet här.

/Gunilla

4 comments:

 1. Utseende har som bekant inget med personlighet att göra.
  Örjan

  ReplyDelete
 2. Skrattade gott åt att du kunde råka bli en så fasansfull person - sedan gjorde jag testet själv och blev ... Kejsar Nero!

  ReplyDelete
 3. Jag liknade en gång Elin Alvemark, redaktör för "Könskrig" och en av Sveriges mest egomana feministiska krönikörer, vid Gudrun Ensslin, närmare bestämt jämförde jag hennes retorik med Ensslins beryktade citat "Man kan inte diskutera med dom som gjorde Auschwitz" (=med föräldragenerationen, och med andra som inte är fanatiker). Kommenterade på hennes egen blogg - numera nerlagd - i e diskussion med henne själv. Höll den tillbaka ett tag, men till slut kunde jag inte låta bli och skulle säga att jag nog hade en poäng: hennes retorik när hon kom upp i varv var (är?) kaotisk, grandios och dikotom på ett sätt som påminde om just de kretsar där Baader-Meinhofligan föddes (som i Bernward Vespers ofullbordade roman "Die Reise"; han var Ensslins kille innan de gjorde slut och hon gick in i den direkta aktionen, medan Vesper hamnade på mentalsjukhus och dog av en överdos; man kan läsa om det i Arne Ruths gamla men fina klippbok Trans Europe Express). Logik eller ens förmåga att se sig själv utifrån stod inte på menyn direkt, det tror jag däremot att Meinhof bevarade någonstans.

  ReplyDelete