18 September 2010

Valrörelsehelg

NEW YORK Ber än en gång om ursäkt för det klena bloggandet, såväl under mina tre månader i Stockholm som på sistone.

Nu har i alla fall de senaste veckornas inloggningsstrul lösts – och jag har fått fantastisk hjälp att lösa det faktum att jag inte kunnat kolla ljud- och bildklipp på datorn på några veckor.
Detta givetvis på Apple Stores fantastiska Genius Bar, som alla ni som har minsta problem med en Mac-dator kan konsultera gratis när ni har vägarna förbi en butik. Här på Manhattan finns numera fyra stycken! För första gången besökte jag den som öppnade för ett knappt år sedan på Broadway.
Lösningen denna gång blev att helt av-installera Firefox och åter-installera programvaran, av någon anledning störde det Flash och alla möjliga andra ljud- och bildinsticksfiler. (Apple-geniet gjorde massor med trixiga saker på vägen som jag aldrig hade kunnat klura ut.)

Så nu kan jag följa den svenska valrörelsen åtminstone den sista dagen! Det är så tråkigt att inte kunna vara i Stockholm imorgon, det är ju julafton för politiknördar som jag.

Dock har vi inte mindre än två stycken svenska valvakor här i New York. Har inte riktigt bestämt mig för vilken jag ska gå på, men någon blir det.

Den medialt intresserade kan med fördel läsa Peter Kadhammars betraktelse i Aftonbladet över hur socialdemokraterna hanterar fallet med den människorovsmisstänkte Stockholms-politikern Abdo Goriya.

”Deras /Mats Hulths och Teres Lindbergs/ stöd kan väl delvis förklaras i vanlig lojalitet och vänskap. De tillhör samma parti och har kämpat ihop i många år.

Än viktigare tror jag är att vissa frågor helt enkelt försvinner. De är inte på modet. De är för krångliga eller oklara. Tidningarna orkar inte riktigt bry sig.”

/Gunilla

No comments:

Post a Comment