04 December 2006

Måndagsfulbloggande

NEW YORK Dagens musikupplevelse: en koppärrig, tjock kines i en smutsig tröja som sjöng Ave, Maria med guld i strupen nere på perrongen, i tunnelbanestationen vid Lexington och 53:e. Mycket vackert!

Strålande fint vinterväder i New York, efter en tid med mysko novembervärme – nu är det blåååå himmel och krispigt kallt.

Jag har ingen som helst lust att dra till Florida imorgon – men jag har faktiskt nästan aldrig någon lust att resa någonstans. I alla fall känner jag nästan aldrig det dagarna innan jag ska iväg, det finns för mycket som håller mig kvar. Men sedan brukar jag alltid känna mig euforisk när jag väl sitter på planet eller tåget eller vrider om nyckeln i hyrbilen. Så det blir nog kul.

Annars vore det klokt att stanna hemma denna vecka, för jag har så himla mycket att göra. Jobb som måste komma igång med massormassormassor av (telefon)intervjuer som borde ha gjorts förra veckan, skrivas ut, skruvas till och lämnas in; visst, bokföringspapper och annat; mail med tusen nya idéer som jag måste entusiasmera redaktörerna med. (Jag har suttit och surat hela hösten för att ingen skickat iväg mig på roliga reportageresor, men folk vill väl inte läsa om saker som händer i USA...?! eller Kanada för den delen, jag försöker med lite olika varianter. Eller så är mina idéer helt enkelt inte tillräckligt bra – eller för bra, hehe...)

Nå, jag får väl helt enkelt skypa från South Beach. Det är så otroligt mycket mindre ångestladdat att resa iväg nu än när jag började reportageresa. Nu kan man fixa nästan allt fastän man är på resande fot; förr nästan inget. En gång i mitten på 90-talet fick jag avstå från att förlänga en resa i Italien för att jag liksom var tvungen att åka hem och ta itu med en massa obetalade räkningar – det skulle i alla fall inte hända igen...

Och ja, hela söndagskvällens tilltänkta euforiska redaktörsmailande gick om intet på grund av ännu en fettchock. Jag inser nu att högmod går före fall, och frosseri före fettchock. Jag var helt utslagen igår – men inte lika mycket som förra gången.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment