26 June 2007

Ms Networking nu även på Facebook

WASHINGTON DC Trots min skepsis mot att vara registrerad på precis alla kommunikationsplattformar som finns och trots att min aktivitet på MySpace har varit mycket nära nollpunkten har jag nu även lagt upp en sida på Facebook. Det sociala trycket blev för starkt.

Droppen kom när en New York-/Stockholmskompis jag inte sett röken av sedan i augusti i fjol – fastän vi rentav har gjort jobb ihop – förvånat konstaterade att jag var online när han såg att jag hade loggat in på Skype. Som om jag inte är online nästan precis hela tiden ändå, utan att behöva chatta på Skype för att visa det... Hrmpfff..! Nå, det var han som fick mig att inse att finns man inte på Facebook så finns man inte nuförtiden.
Och jag inser att det är det bästa sättet att hålla koll på vad diverse vänner och deras vänner och bekanta håller på med! Ska dock begränsa det hela till att endast omfatta IRL-kompisar – nå'n måtta får det vara. ;-)

Uppdatering 30 juni: Kollade igår efter en kompis som jag tänkte kunde finnas på Facebook. Det gjorde han inte, så jag bjöd in honom. Men hans mail till mig låter lite skeptiskt!
"Vad är det för nys? Har bjudits in av dig till Facebook. Har du verkligen skickat mig det?"
Han kanske läst vad jag skrivit om webbcommunities förut, plus att han vet att mitt IRL-communityumgänge egentligen är tillräckligt stort...

Uppdatering 25 november: Kan tilläggas att ovannämnde kompis rätt snart blev synnerligen aktiv på Facebook... I skrivande stund har han 87 registrerade "vänner".

/Gunilla

2 comments:

  1. uhh...shit...jag skulle kunna googla upp det och slippa skammen...men vad är Facebook? Är det därför mitt liv är futtigt för att jag inte är med i nåt sånt??? :)

    ReplyDelete
  2. 1. Facebook – kolla på www.facebook.com.

    2. Kanske!

    ReplyDelete