04 September 2007

Berglund: "Du måste stå för din egen sanning"

NEW YORK Jag fortsätter att sammanställa Sefastssonsoppe-länkar i inlägget nedan, väl medveten om att det finns stora luckor i listan.

En av de mest intressanta och belysande kommentarer jag sett hittills publicerades idag i Expressen, skriven av frilansreportern Christer Berglund som verkar vara en skön typ.

En av de bra sakerna med hela denna härva är att det kommer fram intressanta saker som belyser frilansjournalistikens arbetsvillkor! Jag har alltid undrat hur somliga frilansar kan syssla med tidskrävande projekt som att hänga med skurkar på sta'n jämt och ständigt, och har väl kanske inte trott att en som Berglund skrivit skivbolagspressmeddelanden eller nå't (som jag hört att somliga frilansjournalister gör?). Nu visar det sig – i Expressen-artikeln – att han bedriver underrättelsetjänst vid sidan av! Oj, är allt jag kan säga.

Uppdatering: Olle Lidbom skriver om soppan och döper den fyndigt till Trondheim. En av flera intressanta slutsatser:
Uppståndelsen, intresset och indignationen visar att många tycker att journalistik har en viktig samhällsfunktion. Det vanliga gnället att ingen bryr sig längre är skitsnack...


/Gunilla

1 comment:

  1. Inte för att förringa betydelsen av vad du skriver, men hur har det gått med hyresgästerna?
    Jag är för övrigt sjuk, jag orkar inte hålla reda på turerna och vem som har gjort vad varför, och därför har dina hyresgäster gått rätt hög prio. Utelåst är du ju inte vad det verkar.

    ReplyDelete