02 December 2007

Resplaner

NEW YORK Tack så mycket för alla förslag om vart jag skulle kunna resa i januari! Iran, Libyen och Sardinien fick mest stöd i enkäten, och så dök det ju upp en massa bra och spännande idéer i kommentarfälten (se här och här).

Tyvärr blev jag inte så värst mycket klokare av denna övning ... utan mest överväldigad. Tänk så många platser det finns att åka till och göra reportage om, hur ska man hinna med ens en bråkdel?! Georgien, Indien, Kambodja – det tar aldrig slut.

Idag dök det dessutom upp ett förslag om en liten fjärdeadventsresa till Prag, hmmmm... Har varit där flera gånger, dock var det länge sedan och aldrig i juletid.

Jag får klura vidare på vart en eventuell reportageresa i januari skulle kunna gå, till syvende och sist hänger det på att/om jag kan tänka ut tillräckligt många säljbara reportageidéer och om jag kan skrapa ihop medel på bankkontot (nja, stämmer inte riktigt, brukar inte låta resor inte bli av bara för att de är underfinansierade, hehe).

Nå, på torsdag drar jag i alla fall till Miami. Har blivit alldeles snurrig av halva söndagens försök att hitta en någorlunda billig flygbiljett som inte innebär 10 timmars vistelse i Charlotte, North Carolina eller nå't (och helst inte avfärder i ottan). Än har det inte gått. Borde naturligtvis likt mina reskompanjoner ha bokat för flera veckor sedan.

Hade tänkt åka via Port au Prince, men så blir det dessvärre inte denna gång. Dels har jag inte tid, dels har jag inte kommit på några nya reportageidéer, dels funkar det inte mentalt att göra en resa till två så skilda platser samtidigt (trots att de är så nära, så nära geografiskt). Får spara Haiti till annat tillfälle.

Så vet ni någon snäll och skötsam person som ska till New York nästa helg (6–9 december) men inte har ordnat boende, tipsa dem gärna om min lägenhet!

Detsamma gäller perioden mitten av december (från den 11:e) till julen (under jullovet och i januari verkar det som om det dyker upp diverse vänner).

/Gunilla

2 comments:

  1. Det är ju hemskt fint i alla tyska städer till jul så förhoppningsvis ingår Prag i den traditionen (har inte varit i Prag till jul heller)

    ReplyDelete
  2. Det är nog väldigt fint i december-Prag!

    ReplyDelete