19 May 2008

Manhattan – ett weekendupplägg

NEW YORK Häromveckan kunde ni läsa diverse bar- och restaurangtips till mitt kusinbarns kompis F.
Här berättar han vad han och hans vänner gjorde i New York! Det verkar som att det blev "ballt och bra drag", tycker jag.

/Gunilla


Hej!

Återigen stort tack för bra tips Gunilla! Här en liten rapport som utlovat:)

Vi åt på Blue Smoke i Gramercy på fredagkvällen och det var toppen – god mat, trevlig service och bra med folk i trevlig lokal! På lördagen åt vi på Employees Only och det var bra mat även om vi fick vänta ett bra tag på bordet (hade dock blivit varnad för det när jag bokade bordet). Stället är nog dock främst ett bra barhäng med mycket folk och hög stämning.

Vi hann tyvärr inte med Brooklyn denna gång men Dressler såg väldigt trevligt ut på deras sajt. Får ta det nästa gång!

Annars var vi på en tokskön takbar tidigare på lördagkvällen, 230 Fifth (korsningen 27:e tror jag) – 20:e våningen och med grym utsikt över Midtown och med palmer, blomsterarrangemang och röda morgonrockar att svepa om sig mot ev kyla – klockrent helt enkelt!

Var på klubben The Mansion (nytt och coolt men dyrt för 4 killar – drinkbord var krav, gick på c:a 3 000 kr inkl allt..), Buddha Bar (snygg lokal men inte fullt) och så en del andra barer i Meatpacking.

På söndagen åt vi på Blue Ribbon i SoHo och det var en schysst restaurang med bra ostron och stekar (egentligen ett fisk/skaldjursställe men jag var bara tvungen att testa NY Strip innan jag åkte och den var suverän den med). Därefter hamnade vi på Le Souk i East Village (Av B o 4 St tror jag) – skönt techno/House-gung i orientalisk stil och en glad överraskning en söndag då mycket annat var stängt/lugnt. De har tydligen en speciell söndagsklubb som vi lyckades pricka in.

Slutligen tyckte jag hotellet var mycket bra – Helmsley på 42 St o 3 Av. Vi pröjsade visserligen nästan 1 000 kr per pers o natt men det var snyggt och fräscht med bra lobby, bar och restaurang (vi åt dock inte där). Bodde på 39 vån med härlig vy upp mot Midtown/Upper East:)

Nu är det bara att börja spara till nästa NYC-resa:)

Ha det så bra!

Hälsningar
F

No comments:

Post a Comment