27 November 2008

Vid Skunktågsstationshuset


FORT BRAGG Igår kväll var jag alldeles utmattad, efter att ha kört på slingriga vägar genom jordbruksmarker och bergspass mellan Sacramentodalen och Stilla havet.
Jag hade valt den väg jag gjorde för att den skulle vara vacker, förbi en sjö vid namn Clear Lake och genom Redwood-skogarna. Tja, det var också i stort den mest uppenbara vägen mellan Chico och Fort Bragg. Jag följer grovt räknat den rutt jag presenterade här.

Men jag kom iväg mycket senare på dagen än beräknat (efter att ha hängt i risproduktionsfaciliteterna i många timmar och efter att sedan ha pustat ut på Starbucks i Grimley, samt efter att ha blivit uppehållen minst en halvtimme på vägen – se nedan) och det blev mörkt redan innan jag nådde sjöområdet.
Det verkade vara mycket vackert, men jag vet inte eftersom det var kolsvart och jag fick hålla all koncentration på körbanan! Det enda jag såg var att det var gott om ganska enkla motell och husvagnsområden, så någon supertjusig turistverksamhet verkar inte bedrivas i Clear Lake-området. Den sista biten av vägen, mellan Willits och Fort Bragg, var en av de slingrigaste jag varit med om (och det hade inte alls synts på kartan). Jag funderade på att kliva ur bilen och känna hur det var att stå mitt i skogen, med alla dess höga träd, ett tag, men jag ville bara komma fram så fort som möjligt... Som tur är hade jag redan i Grimley bokat ett B&B-boende i Fort Bragg, med det lustiga namnet Country Inn trots att det låg mitt i sta'n.

Nå, nu är jag alltså vid kuststaden Fort Bragg – men jag har fortfarande inte ens sett havet! Det ska det bli ändring på snart, är på väg till Mendocino och fyren vid Point Arena.

Dagens kontor är min bil, parkerad intill stationshuset för The Skunk Train. Det får jag åka nästa gång jag kommer hit, till Mendocinokusten.

Och nästa gång jag bloggar kan det hända att jag berättar om ytterligare en anledning till att jag blev försenad igår! Men tillsvidare en liten cliff hanger: Vägpolisen haffade mig och anklagade mig för att vara marijuana-påverkad, eller av tabletter, alkohol eller andra droger. Det, ni! Jag som bara hade intagit en caramel macchiato venti. Jag kommer troligen att bli kallad till en kalifornisk tingsrätt vad det lider. Kan bli spännande, eller i alla fall intressant.

Uppdatering 11/9:
Isch, intressant, kanske, men mest av allt en finansiell mardröm.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment