25 June 2007

Jag – en dubbel säkerhetsrisk?!

WASHINGTON DC Ju mer jag tänker på det, desto mer komiskt tycker jag att det är att jag i år faktiskt blivit betraktad som en säkerhetsrisk både av marxistiska naxaliter i en indisk djungel och av det neokonservativa lägrets förlagsrepresentanter i New York!

Förtydligande uppdatering: Det handlar naturligtvis – i båda fallen – också eller kanske främst om att jag och mina tilltänkta medier inte passat in i respektive grupps PR-strategi, alltså ett sätt att säga "We don't do Swedish press right now".
I främst det sistnämnda fallet tror jag knappast att New York Times Magazine eller Vanity Fair hade fått samma svar... Inget konstigt med det! Klart att intressanta personer inte hinner träffa alla som vill träffa dem.
Vad gäller naxaliterna hade de kanske blivit så paranoida att de inte längre vågade träffa någon press överhuvudtaget. Och så var de nog upptagna med att förbereda sina egna säkerhetsrisker.

/Gunilla

2 comments:

  1. ojoj...berätta mer om dom där neokonservativa!
    Heh...du en säkerhetsrisk...knäppt ju!

    ReplyDelete
  2. Inte helt korrekt att påstå ett min tilltänkta intervjuperson är neokonservativ, men man kan nog säga att hon ingår i det lägret! Nu kan ni ju fundera över om det kanske var Condoleezza Rice jag ville träffa.

    Peter, vad ville du att jag skulle berätta?

    ReplyDelete